Kooiladder

Kooiladders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, voor een veilige toegang tot gebouwen en andere complexen. Een kooiladder is vrijwel een must om veilig gebouwen te verlaten tijdens verschillende noodsituaties.

Wet en regelgeving vereist dat een vluchtweg aanwezig is; Aluminium kooiladders zijn dan de perfecte oplossing voor alle soorten gebouwen. Kooiladderspecialist.nl weet dit als geen ander. Al onze kooiladders voldoen aan de normen van de geldende wet en regelgeving. Naast verschillende kooiladders leveren wij ook maatwerk kooiladders, zodat de kooiladder geheel op uw situaties is geproduceerd.

Kooiladder kopen

Bij calamiteiten is het van groot belang dat een gebouw snel en veilig kan worden verlaten. De vluchtladders en kooiladders van Kooiladderspecialist.nl zijn vervaardigd van blank aluminium en dragen bij aan veilig werken. Niet alleen voldoet u met een kooiladder aan de geldende wet en regelgeving wat betreft veiligheid, maar er hangen veel meer voordelen aan een kooiladder. Prijs u bijvoorbeeld rijk met een mooie, stevige trapconstructie van geanodiseerd aluminium om het dak eenvoudig en veilig te bereiken. Verder kunnen kooi- en vluchtladders, afhankelijk van de soorten gebouwen bijvoorbeeld gebruikt worden als:

  • Vluchtladder en/of brandladder;
  • Inspectieladder voor onderhoud en/of schoonmaakwerkzaamheden;
  • Schoorsteenladder;
  • Gevelladder;
  • Hangladder;
  • Dakladder;
  • Ladder in schachten;
  • Aluminium trappen voor bordessen.

Uiteraard ontwerpen en bouwen wij voor al deze toepassingen kooiladders conform de geldende wet en regelgeving en doorstaan onze constructies elke keuring en inspectie. Naast bovenstaande kooi- en vluchtladders, produceren wij ook maatwerk. Geheel op uw wensen en mogelijkheden produceren wij de meest veilige kooi- en vluchtladders. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Prijzen kooiladders

De kooi- en vluchtladders van Kooiladderspecialist.nl zijn volledig ontworpen op gebruiksgemak en veiligheid. Dit ontwerpen doen we zelf, zodat we elke klant kunnen voorzien van de beste kooiladders op maat. Specifiek ontworpen voor uw gebouw en toepassing. Al onze aluminium ladders hebben een robuust profiel en slipvrije treden, waardoor onze kooiladders normen naleven die u niet alleen hogerop helpen qua werk, maar ook qua veiligheid. Alle ladders zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan alle keuringen en inspecties van de overheid.

Niet alleen is de kooiladder prijsgericht voordelig, bij Kooiladderspecialist.nl wordt u van a tot z geholpen. Van een product uitzoeken tot montage op locatie; bij ons is het allemaal inbegrepen. Neem bij interesse contact op met Kooiladderspecialist.nl, en zie welke toepassing het beste bij u past. Uiteraard kunt u ons ook contacten bij vragen, dit kan via het contactformulier of telefonisch via 075-6210003. Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten? Bekijk deze via onderstaande button.

Onze projecten

Regels voor kooiladders

Kooiladders worden geplaatst op allerlei soorten gebouwen en meestal naast een gebied met een grote valhoogte. De aluminium kooiladders worden ook toegepast als een staande ladder niet mogelijk is vanwege het hoogteverschil, de bereikbaarheid en veilig werken in het geding komt. Het toepassen van een kooiladder is zinvol bij een hoogteverschil van 3 m of meer. Het onderste gedeelte zonder kooi mag maximaal 3,0 m hoog zijn. Vanaf 10 m hoogteverschil moet de kooiladder worden voorzien van rustbordessen op een maximale afstand van 6 m.

Als de kooiladder aan de onderzijde bereikbaar is voor publiek moet de toegang tot de ladder afgesloten kunnen worden, bijvoorbeeld met een kooiafsluiting als een deur of luik. Aluminium kooiladders moeten eigenlijk een jaarlijkse keuring en inspectie ondergaan, al is dit wettelijk niet verplicht.

Heeft u vragen of opmerkingen over het gebruik van kooiladders of dakrandbeveiliging? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Neem contact op via het contactformulier of stel uw vraag telefonisch via 075-6210003.

Offerte opvragen